12 octombrie 2008

Teofan i-a luat prin surprindere pe pelerini. Dar si pe patriarhul Daniel. Organizare ireprosabila pana acum

Multi au spus ca plecarea lui Daniel pe tronul patriarhal va lasa un gol imens la Mitropolia Iasului. Care urma sa se vada cat de curand. Ba mai mult, se zicea ca Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva isi va pierde din stralucirea anilor trecuti. Chiar daca Sarbatorile sunt abia la jumate', IPS Teofan i-a surprins pe credinciosi printr-o organizare excelenta. Cel putin pana acum. In seara asta, pelerinajul moastelor a respectat cu sfintenie programul, convoiul pornind din curtea Mitropoliei exact la ora stabilita: 19:00. Iar spectacolul lumanarilor aprinse a fost o alta idee excelenta.
Dar cea mai inteligenta mutare a mitropolitului moldovean e legata de slujba de marti, 14 octombrie, care se va tine de data asta afara. Poporul va asista laolalta cu politicienii la Sfanta Liturghie, nu ca pana acum, cand in Catedrala aveau acces doar aceleasi figure prafuite, ale unor oameni care nu se mai satura de ciupit voturi de langa sutanele prelatilor.Toate aceste mici amanunte conteaza pentru simplul enorias, care in primele luni de „mandat” ale lui Teofan studiaza orice miscare a acestuia. Deocamdata lui Teofan i-a cam iesit totul.
Asteptam acum reactia patriarhului, care nu vine la Iasi pe 14 octombrie. Din motive care unora le scapa. Insa Daniel va incerca sa contrabalanseze Hramul de la Iasi cu o actiune similara la Bucuresti. Peste exact doua saptamani, de Sfantul Dumitru. Sa vedem daca ii va iesi!

Un comentariu:

Paul spunea...

off-topic: ti-a scazut numarul de vizitatori. Ma mira nespus chestia asta. Prin aprilie, inainte de alegeri, aveai peste 250 de vizualizari la ora 17. Anyway e de nashpa dak crucisatorul presei independente iesene stinge luminile.
Mult succes!