01 octombrie 2008

PSD sau populistii care-si fac filiala pe Luna

Majorarea lefurilor din invatamant cu 50% e o prostie. Care va durea peste ceva timp, cand se vor aduna toate cariile ce ascund promisiunile din an electoral.
Nu spun ca domnii de la catedra nu merita lefuri mai mari. Dar sa majorezi cu 50% dintr-o data e deja prea mult. Rezonabil ar fi fost 20-25% in aceasta toamna, urmand ca anul viitor sa mai fie acordate alte 15-20 procente.
Orice economist cu scaun la cap stie ca aruncarea de bani pe piata duce mai tarziu la derapaje periculoase. Doar ca la PSD pana si economistii confunda calculul rece al cifrelor cu echivalentul de voturi.
Geoana si suita lui de social-populisti au fortat cresterea spectaculoasa a lefurilor si au obtinut. Acum se vede clar ce inseamna lipsa unei majoritati solide, dar si cat de firav e guvernul minoritar.
Aproape ca-mi doresc ca baietii atat de darnici acum sa ajunga la putere, pentru a simti pe pielea lor ce inseamna sa scoti banii pe care i-ai promis fara nici o jena. Am insa o temerea ca ne vor trimite pe toti in Cosmos, unul cate unul, pentru a intari filiala PSD de pe Luna.

Niciun comentariu: