21 octombrie 2008

PNL si starturile furate de campanie

Dintre toate partidele, PNL pare cel mai grabit sa intre in campanie. Daca in judet cei 37 de primari galbeni stau aliniati ca planetele, gata sa porneasca pe ulite pentru a aduce voturi propriilor candidati, in Iasi PNL se zbate sa salte macar cateva puncte, de la cele 11 obtinute la localele din iunie.
Pentru asta, liberalii pregatesc de zor scoaterea unei gazete noi cu nume vechi si au umplut scarile de bloc cu indemnuri uninominale venite chiar din partea celor care candideaza in zona cu pricina.
Sambata, spre exemplu, chipul lui Neculai Volovat a invadat scarile de bloc din Tatarasi. Camelia Gavrila fusese cu ceva timp inainte prezenta in Copou, iar Mugur Cozmanciuc in Nicolina. Exact in zonele in care liberalii se bat pentru voturi cu dusmanul pesedist si cel portocaliu. Furtul startului de campanie cu pliante smechere nu se pedepseste, cum nici electorii Iasului nu sunt atat de prosti pe cat cred cei care se ocupa cu starturi inainte de termen.
Cat despre campanie, eu unul astept sa vedem de ce nu avem Aeroport, sosea de centura, autostrada si multe alte lucruri trebuincioase unui oras european. Iar PNL, care a stat 4 ani la guvernare va trebui sa explice asta!

5 comentarii:

garzanti spunea...

Nu cred ca ai dreptate Florine... eu unul am vazut o oarecare schimbare de la centru spre Iasi in timpul guvernarii PNL si chiar PNL-PD. Ma refer la chestiuni care traditional se duceau spre Bacau au venit spre Iasi, iar liberalii cat au putut au tras fonduri spre Iasi, BCU, Filarmonica, Palat, Casa Studentilor (de ce nu) si mai sunt exemple care nu imi vin acum in minte. Daca iesenii voteaza PSD spre exemplu (e ok daca asta isi doresc), centrul puterii nu va fi la Iasi pt aceasta zona ci va fi Bacau, daca voteaza PD-L din nou centrul puterii va fi Cluj, iar pt zona noastra mai mult Suceava prin Gheorghe Flutur.

Soseaua de centura, da poate fi inputata guveranii PNL, cativa km de autostrada la nivelul unei tari nu e o suma colosala puteau sa o faca, cu 4 benzi si nu cu 2, si sincer cred un vizionar ar fi facut chiar cu 6 (fara sa exagerez), dupa aia sa nu fi trecut prin localitati, insa... au primat interesele financiare ale unor speculatori imobiliari si aici, iar e vina PNL ca s-au lasat influentati.

Aeroportul, autostrada sunt chestiuni de vointa colectiva a clasei politice, nu doar al PNL-ului. Si aici pentru nerealizarea asta este vinovata intreaga clasa politica locala nu numai PNL. Giani Canschi un semecherash plecat din presa din ce parte vine? e apropiat PSD - la cat a mancat de pe urma PSD puteau sa il cheme in cabinet Gigi si Simi si sa ii ceara sa dea GRATIS bucata aia de teren, dar evident... nu exista vointa politica si e vinovat si PSD-ul. Ca sa parafrazez un prieten: "Tutti sono bastardi!"

florin ghetau spunea...

E adevarat ce spui garzanti, dar nu uita ca proiectele mari nu s-au miscat. In mod cert, PNL a impins bani inspre Iasi (Filarmonica, Palat, Teatru, BCU etc), insa la infrastructura (Aeroport, sosea de centura, autostrada) nu sunt prea multe realizari. Iar astea conteaza enorm. Vom vedea peste cativa ani.

DANGA Marius spunea...

Pai hai sa vedem Florine fiecare subiect in parte. Suntem dispusi oricand sa dezbatem pe temele astea pt. ca ne convine:

1. Aeroport - PNL si-a facut treaba - a facut lobby sa vina banii.Din pacate nu guvernam local. Probabil anul asta va fi al doilea cand banii se vor intoarce la Bugetul Central.

2. Sosea de centura si Autostrada - sunt curios sa aflu ce reactii erau in 2004 cand noi vorbeam despre astea. Ni se spunea "Fratilor, visati. E nevoie de bani multi si de putere. Noi nu suntem Bacau". Si uite ca suntem. Cele doua proiecte, care nici macar nu erau in planul Guvernului in 2004 acum sunt incepute. Recunosc, merg greu. Din pacate politicienii ieseni nu sunt in stare sa munceasca toti pt. un singur proiect

garzanti spunea...

De ex in privinta aeroportului care este un mare mare minus al Iasului sunt multe de vorbit, poate ca PNL a adus bani de la buget cum zici Marius si se vor intoarce din nou, dar mi se pare imorala lipsa de implicare a PNL in problema terenurilor din zona respectiva. Ai sa zici ca este problema tovarasului profesor Simira, da este dar in acelasi timp este si problema intregii clase politice locale sa ia atitudine si aici ma refer la cazul Giani Canschi, un smecheras din G5.

PNL putea sa faca macar o simpla conferinta de presa in care sa ia atitudine, in privinta magariei de acolo, dar evident ca nu aveti curaj sa va legati si atacati public personaje din G5.

Iar aici este de vina si PD-L ca nu se implica, de ex dl profesor Oprea care vad ca foloseste des avionul ar fi putut sa ia atitudine si el.

Acolo e o magarie si o cardasie intre Simirad si smecherasul Giani, care se joaca cu banii contribuabililor si fac manipulari de doi lei.

Deci Marius ce atitudine ai fata de acest caz? ma refer o atitudine publica care sa ti-o asumi. Salavastru si Bodea sunt curajosi la controale pe la pizzerii sa ii vad in cazul asta.

Si by the way pt "Florenta Romaniei" e o rusine aeroportul in forma actuala.

Unknown spunea...

Nu cred ca pachetele informative sunt o initiativa proasta. Daca veneau din partea primariei cum era? Este important ca cel ce voteaza sa fie informat.