25 octombrie 2008

Gavrila: Intai cetateanul, partidul dupa. I-o fi rusine de asocierea cu PNL?

Imi place cum suna principiul „Intai cetateanul, partidul dupa”. Te-ai astepta sa auzi vorbele astea din gura vreunui candidat independent, satul de comenzile propriului partid.
Dar cand o spune Camelia Gavrila, lucrurile se schimba. In mod cert e strategie de campanie, dar de ce o fi simtit nevoia candidata din zona selecta a Iasului sa spuna asta in reclamele pe care le plateste cu bani frumosi prin gazetele locale?
De regula, pui partidul in umbra doar cand partidul nu te mai ajuta. Iar PNL n-are cum s-o ajute pe Camelia Gavrila. Nu mai insir aici faptele de „vitejie” ale liberalilor ieseni din ultimul mandat, pentru ca inteligentii cititori ai acestui blog le stiu deja.
Strategia Cameliei e corecta. Electoral vorbind. Desi asta tradeaza o usoara nervozitate in tabara candidatei. Insa doamna Gavrila nu candideaza pe listele Partidului Ingerilor, pentru ca ingerii n-au intrat inca in politica romaneasca. Desi tare si-ar mai fi dorit Fenechiu sa fie uns lider regional al ingerilor moldoveni. Partea proasta e ca ingerii nu fac afaceri cu transformatoare, nu pun prefecti care sa fie luati pe sus de procurori din Casa Patrata si nici nu arunca in apa tulbure a politicii tineri care nu stiu altceva decat fidelitatea (aproape talibanica) fata de propriul lider.

Niciun comentariu: